EMVI denken en leren doen in 1 dag

Are you ready for EMVI?

Tijdens bijna alle tendertrajecten hoor je tendermanagers erover klagen dat hun mensen automatisch beginnen met de verkeerde dingen, omdat ze de innovatieve contractvormen nog niet gewend zijn.

Hoe krijg je nu snel de klantbehoefte scherp én ontdek je slimme oplossingen én weet je dit helder, onderbouwd en in samenhang te verwoorden om zo de tender te winnen met de beste EMVI / prijs verhouding? Deze training geeft je de nodige handvatten en technieken.

Tendertrajecten lopen met regelmaat uit de planning omdat de projectteamleden zich vooral focussen op de oplossing en kunnen deze later niet traceerbaar terug herleiden naar de klantwens. En was deze klantwens ook daadwerkelijk een goede verwoording van hun echte behoefte?

De oude vertrouwde “SMART”-analyse van het contract is met de nieuwe contractvormen niet langer meer het startpunt om tot een winnend aanbiedingsontwerp te komen.

Wij merken dat het projectteam pas echt het verschil maakt als ze vanuit hun eigen kracht gezond kritisch kunnen werken aan één gezamenlijke propositie: een onderscheidend aanbiedingsontwerp, passend bij de klantwens en geoptimaliseerd vanuit de eigen interne werkwijze en kwaliteitssysteem.

Hoe laat je de projectteamleden dan wel met de juiste dingen beginnen? Met EMVI denken!

Met EMVI denken leggen we een focus aan in de tenderstrategie om strategische thema’s te benoemen. Dit zijn thema’s waarop het tenderteam in het aanbiedingsontwerp het verschil kan maken, waarop invloed uitgeoefend kan worden en waarmee het onderscheidend vermogen naar de concurrentie vergroot wordt.

 

EMVI denken en leren doen in 1 dag

emvi 1-1In het eerste dagdeel nemen we een contract onder de loep en we laten de deelnemers nut en noodzaak van het nieuwe EMVI denken oefenen en ervaren.

In stap 1 geven behandelen we een aantal vaardigheden hoe een projectteam op een nieuwe manier het contract kan analyseren. We laten zien dat er naast de SMART analyse óók andere methoden nodig zijn om tot essentie van het contract te komen.

Daarnaast geven we inzichten mee: Wat zijn de gebruikelijke valkuilen en waarom kan dit alleen succesvol zijn als dit een gezamenlijke inspanning is? Vaak is de expertise van alle teamleden nodig om de beste EMVI/prijs verhouding te krijgen.

In stap 2 ervaren de teamleden dat het verschil wordt gemaakt aan het begin! Een goede voorbereiding en analyse zorgt voor veel hogere productiviteit en rendement.

Voordenken en doordenken zijn hier de sleutelbegrippen. Met kleine praktische oefeningen worden de teamleden bewust gemaakt waarom juist deze 20% bepalend is voor 80% van de kwaliteit van het aanbiedingsontwerp. Met als resultaat: de belangrijkste knelpunten en onderscheidende thema’s in kaart.

Nu alle expertise in het team voldoende gericht en gekaderd is, wordt in stap 3 het accent verlegd naar het spanningsveld tussen productiviteit én creativiteit (ontdekken), tussen onzekerheid en betrouwbaarheid (uitwerken) en tussen commercie en techniek (bepalen richting).

In stap 4 en 5 worden de oplossingen, inzichten, kansen en bedreigingen verwerkt tot een helder onderbouwde propositie die onderscheidend en concurrerend is.

Een nieuw startpunt voor een aanbiedingsontwerp dat traceerbaar aansluit op de behoefte van de Opdrachtgever en is geoptimaliseerd vanuit de interne bedrijfsprocessen.

De teamleden zijn nu “Ready to EMVI!”

Voor wie?

Deze dag is ideaal als Tender Start Up voor het tenderteam dat een onderscheidende én realistische aanbieding wil doen met de beste EMVI / prijs verhouding.

Praktisch

Deze cursus kan ook in 2 dagdelen van 4 uur worden gegeven en kan zowel overdag als in de avonduren gegeven worden. Kosten: €2.795,=. Om uw teamleden de training samen te laten volgen wordt de training bij u op locatie gegeven. Het is mogelijk om, in onderling overleg, een specifieke praktijkcase te behandelen in de training.

Contact

Wilt u meer informatie over onze cursus? Aarzel niet en neem contact met Edwin Schumacher: 06-55392010

Door wie?

Deze cursus wordt gegeven door Marijke de Boer (M@SEA) en Mike van Spall (Synergio).

Marijke is succesvol EMVI-adviseur en schrijver (o.a. Stadsbaantunnel en CBI Noord/Zuidlijn).

Mike is adviseur Systems Engineering en auteur van het praktische boekje “Begin bij het einde met SMART requirements”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>